Jørgen Vad Lydteknik- Ballerupvej 46B - 3500 Værløse - Telefon +45 20267018

AUDIORESTAURERING

med SonicStudio NoNOISE II

ENGLISH VERSION
FJERNER RIDSER, HAKKER OG KNITREN FRA GRAMMOFONPLADER
REDUCERER BREDBÅNDSSTØJ SOM BÅNDSUS PÅ NYE OG GAMLE BÅNDOPTAGELSER
FJERNER/DÆMPER STØJ SOM BRUM OG SNER
Denne side er senest opdateret den 6. oktober 2020

Søg på mine sider

Med udbredelsen af CD mediet, er antallet af genudgivelser vokset. Gamle udgivelser med historisk vigtige optagelser bliver i stigende omfang genudgivet på CD.

Dette er en meget positiv udvikling, men desværre er meget af materialet i en så dårlig teknisk stand, at det umiddelbart ikke er tilgængeligt.

Der findes dog råd for dette, idet der er udviklet nogle systemer til istandsættelse af gamle lydoptagelser. Disse moderne systemer er langt fra tidligere tiders voldsomme filtrering, der fjernede vigtige informationer fra musikken.

Jeg har valgt "SonicStudio NoNOISE II" (tidligere Sonic Solutions NoNOISE) på grund af dette systems alsidighed og fremragende lydkvalitet.

Desuden er det oplagt at bruge SonicStudio fordi audiorestaurering og evt. mastering/premastering til CD produktion kan ske i samme arbejdsgang og dermed omkostningsbesparende.

Dette betyder:

Nye optagelser med båndsus, sner eller brum kan forbedres væsentligt.

Gamle optagelser stammende fra grammofonplader eller bånd kan gøres meget bedre. Man kan endda tage toppen af generende forvrængning. Ridser, hakker og pladeknitren fjernes.

Det er naturligvis også vigtigt, at man arbejder med det bedst mulige udgangspunkt med det materiale, der er til rådighed for os. Derfor bruger jeg grammofoner og pickupper af meget høj standard, ligesom jeg råder over professionelle spolebåndoptagere (se mine sider om lydudstyr og om overførsel af Long Playing plader og 78´ere).

Man kan ikke lave meget gamle optagelser om til moderne HiFi, men kvaliteten forbedres ofte så meget, at det bliver muligt at udgive materiale, som ellers ikke ville være brugbart. Ofte kan man med nænsomt restaurede optagelser komme til at høre detaljer i musikken, som ellers har været skjult bag støj.

Det sker naturligvis også, at vi møder helt nye optagelser med en særdeles god kvalitet, der kun bliver skæmmet af for meget baggrundsstøj som f.eks. sus, knitren, brum eller sner. Her vil jeg også ofte kunne hjælpe.


Se i øvrigt min web-side "Referencer."

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte mig for en uforbindende prøve. Kontakt mig på telefon 20267018 eller email

Hjemmeside - Audiorestaurering - Mastering/Premastering - Overførsel af LP´er og 78 RPM - Lydoptagelser
Referencer - For de teknisk interesserede - Prisliste
Nyttig viden om CD Produktion - CD Fabrikation - CD Layout - Søg