Jørgen Vad Lydteknik- Farum Gydevej 65, opg. 2, 1. sal - 3520 Farum - Telefon +45 20267018

Cover Layout

Senest opdateret den 1. oktober 2013

Til produktion af en CD hører også et spændende og professionelt Cover, der medvirker til at gøre din CD produktion interessant for dit publikum.

Hvis du vælger selv at designe dit cover og lave layoutarbejdet selv er der nogle ting, som du nødvendigvis skal tænke på:

Start med at indhente tryksagsspecifikationerne fra den CD fabrik, som du skal bruge.Dette er meget vigtigt. Og hvis du ikke er i stand til at forstå specifikationerne, skulle du måske overveje at bruge en professionel lay-outer. Eller som minimum sætte dig ind i hvad de forskellige betegnelser betyder.

For at fremstille et professionelt cover, har man brug for de professionelle sideombrydningsprogrammer. Mest almindeligt er Quark Express og programmerne fra Adobe. Men vær opmærksom på, at disse programmer er umådeligt kostbare. Og lad vær med at falde for fristelsen med at bruge pirat versioner. Du vil jo selv gerne have noget for dit arbejde.

De farver, som du ser på din skærm eller på din printer, er ikke altid identiske med dem, som kommer frem i trykket. For at være sikker på, at farverne er rigtige skal man have indstillet farverne på sin computerskærm rigtigt. På en Mac f.eks. med "Colorsync." Desuden er det klogt at betale ekstra for "Cromalin" eller "Matchprint" for at være sikker på, at farverne er rigtige.

CD fabrikkerne modtager layout som reproklare højtopløste PDF filer. Husk "skæremærker" og "kød".

Disse ting ved de professionelle lay-out'ere, hvorfor det ofte kan betale sig at få hjælp fra disse. Den ekstraudgift, som dette betyder, spares tit i den sidste ende. Og ikke mindst får du som regel et mere professionelt udseende på din CD.

vadlyd@vadlyd.dk

Hjemmeside - Audiorestaurering - Mastering/Premastering - Overførsel af LP´er og 78 RPM - Lydoptagelser
Referencer - For de teknisk interesserede - Prisliste
Nyttig viden om CD Produktion - CD Fabrikation - CD Layout - Søg