logo vadlyd

Jørgen Vad Lydteknik- Farum Gydevej 65, opg. 2, 1. sal - 3520 Farum - Telefon +45 20267018

VÆRD AT VIDE OM

CD OG KASSETTEPRODUKTION

DENNE SIDE ER SENEST OPDATERET DEN 17. JANUAR 2018

NCB - GRAMEX - KODA - PLIGTAFLEVERING

LAYOUT - CD FABRIKATION

 

For at sikre dine og andres rettigheder når du laver CD-produktioner eller lignende, er det vigtigt, at du er fortrolig med de forskellige organisationer som findes. Gramex, Koda, Pligtafleveringen og NCB er lavet for at beskytte komponisters og musikeres interesser. Selvom det tilsyneladende kan være lidt svært med alt det bureaukrati, er det i sidste ende dig selv du beskytter ved at overholde spillets regler.

Gramex beskytter dig som udgiver og udøvende kunstner, og sikrer, at du får betaling for den tid din musik eller lignende har været fremført i radiofonier. Derfor skal du sikre dig, at indberetningerne til Gramex er i orden. Gramex tildeler dig også de såkaldte ISRC-koder, der er vigtige for dig. Hos Grames kan du også få oplysninger om "Oprethavsloven."

Gramex
Gl. Kongevej 11 - 13, 2. sal
1610 København V
Telefon 33853200
Fax 33853215
Homepage: http://www.gramex.dk

5

NCB (Nordisk Copyright Bureau) beskytter komponist- og arrangørrettigheder. Derfor er det afgørende, at alle følger spillets regler og sikrer en indberetning til NCB ved enhver produktion. Du må ikke udgive hverken LP'er, CD'ere eller Kassettebånd uden, at du i forvejen har tilladelse fra NCB. Kontakt NCB på nedenstående adresse eller telefonnummer. De er meget hjælpsomme, og vil gøre alt for dig for at din produktion kan gennemføres så nemt som muligt. F.eks. ved de alt om, hvad der er beskyttet musik, og hvem der har komponeret og arrangeret hvad.

NCB
Lautrupsgade 9
2100 Copenhagen Ø
Telefon 33128700
Fax 33124262
e-mail: ncb@ncb.dk
Homepage: http://www.ncb.dk

5

KODA er en forening, der på vegne af komponister, forfattere og musikforlæggere forvalter både danske og internationale ophavsrettigheder, når musik spilles offentligt. Derudover yder KODA direkte støtte til produktion af CD'ere mm.

KODA
Lautrupsgade 9
2100 København Ø
Tlf: +45 33306300
e-mail: info@koda.dk
Homepage: http://www.koda.dk

5

PLIGTAFLEVERINGEN

Pr. 1. januar 1998 er der indført en lov om pligtaflevering af alle offentliggjorte CD'ere og kassettebånd, således at disse på linje med de regler, der i flere hundrede år har eksisteret for de trykte medier, kan sikres for eftertiden. Derfor skal du aflevere to eksemplarer af din produktion til "Pligtafleveringen."

Statsbiblioteket
Pligtafleveringen
Universitetsparken
8000 Århus C
Homepage: http://www.pligtafleveringen.dk

5

5

Hjemmeside - Audiorestaurering - Mastering/Premastering - Overførsel af LP´er og 78 RPM - Lydoptagelser
Referencer - For de teknisk interesserede - Prisliste
Nyttig viden om CD Produktion - CD Fabrikation - CD Layout - Søg